Parlamentarii PMP s-au întâlnit cu membri ai Congresului SUA: Susținem familia tradițională

Parlamentarii PMP s-au aflat in perioada 21-23 iulie, in SUA, unde au participat la „Western Conservative Summit„, un eveniment ce reuneste lideri politici republicani, membri si sustinatori ai Partidului Republican din Statele Unite ale Americii.
Delegatia PMP, formata din presedintele executiv, deputatul Eugen Tomac, senatorul Cristian Vasile si Sorin Roiban, coordonatorul National Committe of Romanian American Republicans a avut o serie de intrevederi cu membri ai Congresului Statelor Unite.
Cu acest prilej delegatia PMP a avut o intrevedere, printre altii, cu trei membri ai Camerei Repezentantilor din Statele Unite, congresmenii Jody Hice (R-Georgia), Ken Buck (R-Colorado) si Paul Anthony Gosar (R-Arizona).
In cadrul intrevederilor parlamentarii romani au discutat cu oficialii americani despre importanta Parteneriatul strategic pentru secolul XXI dintre Romania si Statele Unite, despre situatia politica din Europa Centrala si de Est, problematica imigrantilor din Europa, noile amenintari de securitate precum anexarea Crimeei si riscurile la care este expusa Republica Moldova.
Un subiect de interes pentru congresmenii americani a fost legat de dezbaterea din Romania cu privire la definirea familiei, conservatorii americani precizand ca familia trebuie mentinuta in forma ei traditionala.
Liderul deputatilor PMP Eugen Tomac si senatorul Cristian Lungu au sustinut in cadrul convorbirilor ca formatiunea are la baza o doctrina crestin-democrata si impartaseste acelasi punct de vedere cu privire la subiectul privind definirea familiei. Totodata, parlamentarii PMP au invitat o delegatie din partea Congresului SUA in Romania.