Eugen Tomac, vizită la Chișinău, în cadrul delegației PPE

Eugen Tomac, vizită la Chișinău, în cadrul delegației Partidului Popular European

Tocmai am încheiat, alături de colegii din delegația PPE, o întrevedere foarte productivă cu domnul Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Am punctat, cu acest prilej, o serie de proiecte esențiale pe care R. Moldova trebuie să le implementeze, astfel încât procesul de apropiere între românii de pe cele două maluri ale Prutului să fie mai dinamic și cu rezultate palpabile și rapide.

În acest sens, este important să avem o legislație care să încurajeze antreprenorii din România să investească în R. Moldova și viceversa; antreprenorii basarabeni să aibă acces facil pe piața românească.

Este vital, în perioada imediat următoare, să adoptăm legile necesare pentru a reduce prețurile la serviciile în roaming. Corect ar fi să aplicăm pachetul de prețuri ce funcționează la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, am convenit să lucrăm împreună pentru crearea unui spațiu comunicațional comun, astfel încât instituțiile media din România și R. Moldova să se poată dezvolta fără niciun fel de bariere.

Personal, voi milita pentru atragerea de fonduri europene, astfel încât autostrada Unirii, Iași-Târgu-Mureș, să fie continuată până la Chișinău.

La Bruxelles, realitățile din R. Moldova vor fi prezentate tot mai detaliat, pentru că doar așa putem face mai mult pentru români, oriunde s-ar afla.