Parlamentarii USR și PNL uniți împotriva ieșenilor

Am avertizat acum aproape o lună, că parlamentarii USR și PNL de Iași au votat cot la cot amânarea construirii Autostrăzii A8, Iași – Tg. Mureș, până în 2030. Voci destul de vehemente din ambele partide au comentat spunând ca induc în eroare ieșenii. Ieri, președintele Iohannis, a promulgat modificarea legii inițiate de mine de construcție a autostrăzii. În proaspăta variantă a legii, scrie negru pe alb, faptul că tronsonul Tg. Neamț-Iași-Ungheni are, mai nou, termen de finalizare 2026, iar Tg. Mureș-Tg. Neamț 2030!

Concluzia mea: Iașul are parlamentari care nu știu ce votează, dar mai trist, nu se interesează nici măcar când este vorba despre interesele Iașului.

Când nu ai pe cineva să lupte pentru tine, ajungi la coada listei. Trist și totodată rușinos.

Proiectul meu inițial de lege prevedea foarte clar ca termen de construcție anul 2024. Ulterior, el a intrat în comisiile Parlamentului, care au scos data de finalizare, permițând astfel să ajungem în situația actuală.

Am depus acest proiect, la acel moment de noutate pentru că niciodată în istoria Parlamentului nu s-a mai depus o propunere pentru construcția unei autostrăzi, pentru că de peste 10 ani, nici PSD și nici PNL nu făcuseră un pas pentru realizarea ei. Ulterior, după intrarea USR la guvernare, nici ei nu au făcut mai nimic.

Notabil va rămâne însă acest proiect, ca moment marcant în lipsa de interes a guvernelor, indiferent de cine au fost conduse, pentru Iași și Regiunea Moldovei.