Uniunea Europeană, tot mai aproape de Chișinău

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a anunțat că Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova cu 60 de milioane de euro, pentru a depăși criza din sectorul energetic.

În fața șantajului rusesc privind livrările de gaze către R. Moldova, Uniunea Europeană vine cu un suport consistent. Peste 60 de milioane de euro sunt oferite Guvernului de la Chișinău — sprijin ce contribuie la eforturile de depășire a crizei gazelor, ce a declanșat starea de alertă în sectorul energetic.

Acest ajutor arată nivelul de încredere pe care Europa îl are în administrația celui de al doilea stat românesc și respectul pe care îl poartă față de toți cetățenii R. Moldova.

Tot astăzi, la Bruxelles, a fost consolidat Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE prin includerea R. Moldova în programul pentru cercetare și inovare “Orizont Europa” al Uniunii, în valoare de 95,5 miliarde de euro.

Este o șansă uriașă pentru cercetătorii de peste Prut, care vor beneficia de oportunități de dezvoltare în sectorul științei și al tehnologiei, ceea ce va stimula creșterea economică și crearea locurilor de muncă.

Prin acțiuni concrete, facem pași noi, mai siguri pentru a realiza ceea ce ne dorim cu toții: să fim uniți în Europa!

Eugen Tomac Facebook