Eugen Tomac, europarlamentar PMP: PNRR al României este de astăzi pe deplin funcțional

Eugen Tomac, europarlamentar PMP: „PNRR al României este de astăzi pe deplin funcțional”

Decizia de punere în aplicare a Consiliului cu privire la aprobarea planului a fost adoptată prin procedură scrisă, astfel încât România poate accesa cei 29,2 miliarde de euro puși de dispoziție de Uniunea Europeană.

Este de acum încolo o chestiune de voință politică. Criza de la București trebuie să se încheie urgent! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a demara accesarea banilor.

România are astăzi șansa reală de a deveni mai puternică și mult mai rezistentă în fața oricăror provocări. Luptele politice nu își mai au locul acum. Întreaga clasă politică trebuie să susțină transformarea calitativă a României.

Dacă sunt respectate toate rigorile, până la finele anului ar trebui să primim primii bani, spre a putea începe implementarea reformelor de care avem mare nevoie! Interesul național al României trebuie să primeze! Eu voi urmări cu mare atenție implementarea tuturor proiectelor pe care România și le-a asumat prin PNRR și voi atrage atenția ori de câte ori rămânem în urmă.