Ioana Constantin: Comisia Europeană a aprobat o schemă de 358 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor românești

Ioana Constantin, Vicepreședinte PMP: „Comisia Europeană a aprobat o schemă de 358 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor românești afectate de pandemie”

O veste bună pentru IMM-urile din România: Comisia Europeană a aprobat o schemă de 358 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor românești afectate de pandemie.

IMM-urile din UE produc aproape 60% din PIB-ul Uniunii Europene și reprezintă peste 65% din toate locurile de muncă din sectorul privat.

La finalul anului trecut, mai bine de 60% dintre IMM-urile românești și-au redus puternic activitatea, s-au luptat pentru supraviețuire și pentru a-și păstra angajații. Dacă măcar de data asta statul român este capabil să gestioneze acest program, cca 4.000 de firme pot beneficia de subvenții pentru activitățile productive. Puțin, infim, comparativ cu efectele pandemiei, dar este un start. Guvernul are obligația ca în perioada următoare să sprijine firmele românești pentru ca acestea să își continue activitatea, dar și pentru a proteja locurile de muncă. Mediul de afaceri autohton trebuie sprijinit și respectat, așa cum fac toate statele puternice și demne.