PMP atenționează coaliția PNL-PSD-UDMR că este o greșeală să renunţe la compensarea preţurilor la carburanți!

𝗣𝗠𝗣 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮̆ 𝗰𝗼𝗮𝗹𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗣𝗡𝗟-𝗣𝗦𝗗-𝗨𝗗𝗠𝗥 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗻𝗮̆ 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗶𝘀𝗰𝗮𝗹𝗮̆, 𝗮𝘁𝗮̂𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗼𝘁𝗼𝗿𝗶𝗻𝗮̆ 𝗰𝗮̂𝘁 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗯𝗲𝗻𝘇𝗶𝗻𝗮̆, și să aprobe și alte măsuri, cum ar fi reducerea accizei la carburanți, așa cum au procedat și alte țări din Uniunea Europeană.

Eliminarea compensării va avea un efect care va fi resimţit din plin de români, prin creșterea prețurilor la aceste produse, ceea ce va influența negativ puterea de cumpărare a populaţiei. Deși compensarea a fost de doar 50 bani/litru de carburant, acoperindu-se o mică parte din scumpirile înregistrate la pompă, totuși această măsură a avut ca efect temperarea creșterii prețurilor la motorină și benzină.
„Guvernul României nu trebuie să invoce impactul bugetar al acestei măsuri, deoarece a fost de doar 800 milioane lei față de 2 miliarde lei cât a fost estimarea inițială. Față de miliardele de euro alocate de celelalte țări din UE, suma este nesemnificativă pentru bugetul de stat”, a declarat fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP.