PMP solicită coaliţiei PSD-PNL-UDMR să 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮𝗶𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗮𝗿𝘁-𝘁𝗶𝗺𝗲

PMP solicită coaliţiei PSD-PNL-UDMR să 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮𝗶𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗮𝗿𝘁-𝘁𝗶𝗺𝗲, 𝗶̂𝗻 𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶𝘁̧𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶𝗲 𝗮 𝗱𝘂𝘀 𝗹𝗮 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗶𝗶𝗻𝘁̧𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗮̆.
Modificarea Codului Fiscal a afectat, în primul rând, persoanele fizice cu venituri reduse, care şi aşa îşi găseau foarte greu un loc de muncă în această perioada de criză. „România are cea mai mare impozitare a veniturilor din salarii în ceea ce priveşte veniturile reduse. Prin această supraimpozitare sunt afectate inclusiv firmele mici şi mijlocii, care şi aşa se află în dificultate financiară din cauza creşterii preţurilor la energia electrică, gaze naturale, carburanţi şi a dobânzilor la credite”, a explicat fostul ministru de Finanţe şi vicepreşedintele PMP, Ialomitianu Gheorghe.
PMP consideră că prin introducerea aceste măsuri sunt sancţionate firmele care respectă legea şi persoanele fizice care doresc să-şi asigure existenţa din muncă şi nu din ajutoare sociale. Guvernul României are deja la dispoziţie pârghiile necesare de sancţionare a firmelor care încalcă legile fiscale.
Coaliţia PNL-PSD-UDMR are posibilitatea, în acest moment, să aducă o reparaţie persoanelor afectate de această măsură, având în vedere că ordonanţa prin care s-a introdus supraimpozitarea se discută în Parlament”, a completat vicepreşedintele PMP.
PMP subliniază actualei guvernări că principala lor preocupare, la acest moment, trebuie să fie menţinerea locurilor de muncă prin reducerea taxării muncii şi atragerea de fonduri europene pentru susţinerea economiei.