Vizită de lucru în Găgăuzia!

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, împreună cu preşedintele executiv Movila Petru şi vicepreşedintele Mihalachioiu Cristian au efectuat ieri la o vizită de lucru la Comrat, unde au avut o întrevedere cu Guvernatorul UTA Găgăuzia din R. Moldova, doamna Irina Vlah.


„Consider că dialogul este esențial întotdeauna, dar mai ales în aceste vremuri dificile. Minoritățile din R. Moldova trebuie susținute și încurajate să fie parte la toate deciziile importante ce țin de atingerea obiectivelor de interes național.
Prin urmare, mi-am exprimat, în cadrul discuției cu doamna Vlah, întreaga deschidere față de cetățenii R. Moldova din regiunea găgăuză, precum și disponibilitatea de a lucra împreună la proiecte utile pentru comunitatea locală și instituțiile de învățământ.
Am avut, de asemenea, plăcerea de a vizita liceul cu predare în limba română “Mihai Eminescu” din Comrat, instituție reabilitată cu sprijinul statului român. Aici își desfășoară activitatea profesori de excepție ce au reușit să creeze o instituție de învățământ la standarde europene.
Sunt convins că toți oamenii de bună credință din R. Moldova își doresc un viitor liniștit și prosper. Iar el poate fi construit doar prin acțiuni comune și cu sprijin european”, a explicat preşedintele PMP, Eugen Tomac.