PSD şi PNL nu construiesc autostrăzi nici atunci când îi obligă legea!

PSD şi PNL nu construiesc autostrăzi nici atunci când îi obligă legea! Au trecut 4 ani de la aprobarea legii PMP privind construcţia Autostrăzii Unirii, Iaşi – Tg. Mureş, iar guvernele PSD şi PNL nu au reuşit să construiască nici un măcar un metru de autostradă.
Liderii PMP care au depus proiectul de lege, Petru Movila şi Marius Pașcan, reclamă faptul că PSD şi PNL nu şi-au respectat promisiunile făcute. Toate guvernele au pus piedici semnificative celui mai important proiect de investiții pentru cele două regiuni istorice.


Petru Movilă, preşedinte executiv PMP: „Legea pentru construcţia Autostrăzii Iași-Tg. Mureș a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, cu mare fast, în cadrul unui eveniment de anvergură, plin de promisiuni electorale. După patru ani de zile încă ne luptăm să devină realitate. Astăzi avem guvernare PSD și PNL, aceleaşi partide care au promis că mută munţii şi că schimbă România în bine. Între timp, după un an de guvernare USL 2.0 autostrada este în acelaşi stadiu – de documente – iar România merge din rău în mai rău”.


Marius Paşcan, prim-vicepreşedinte PMP: „De atunci, PSD, PNL, UDMR, partide ale guvernării care au votat proiectul, susținând declarativ dorința de materializare necondiționată a acestuia, au tras de timp, au invocat tot felul de tertipuri birocratice, procedurale, au găsit scuze, au bătut apa în piuă. Cel mai grav, nu au găsit de la adoptarea legii o sursă de finanțare concretă și nu se ştie nici măcar ce secretar de stat din Ministerul Transporturilor răspunde de acest mega-proiect. Absolut revoltător, avem peste un an de întârzieri în recepționarea studiilor de fezabilitate. Bătaie de joc la adresa marilor proiecte de infrastructură, investiționale, din partea guvernanților. Restul, demagogie politicianistă și minciuni”.