𝗣𝗠𝗣 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮̆ 𝗿𝗲𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗮 𝘁𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝗿 𝘀̦𝗰𝗼𝗹𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝗴𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝗻𝗶𝘁̦𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗳𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝗿𝗶𝘀𝗰 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗮̆𝗯𝘂𝘀̦𝗶𝗿𝗲 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝘇 𝗱𝗲 𝗰𝘂𝘁𝗿𝗲𝗺𝘂𝗿!

Partidul Mișcarea Populară Constanța solicită președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, alocarea de urgență a fondurilor necesare consolidării tuturor școlilor și grădinițelor din județ aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur și relocarea eleviilor, până la finalizarea consolidărilor, în alte spații adecvate, sigure și salubre, în care actul educațional să poată fi realizat în condiții optime. Solicitarea #PMP #Constanța este bazată pe rapoartele ISU și ale tuturor instituțiilor abilitate, potrivit cărora există un risc real de prăbușire a multor școli și grădinițe, în cazul producerii unui seism.


“Cutremurul din Turcia ne-a arătat, dacă mai era nevoie pentru cineva, că suntem vulnerabili total în fața unei astfel de tragedii, dacă nu prevenim. Este imperios necesar să ne uităm prima dată la viitorul unei națiuni, la cei care nu se pot proteja singuri, la cei față de care avem datoria morală, civică, umană să facem tot ce putem pentru a-i proteja: la copii.
Dacă, ferească Dumnezeu, se va întâmpla și la noi o tragedie asemănătoare, nimic pe lumea asta, dle Lupu, nici scuze, nici regrete, nici flori, niciun cuvânt și niciun gest ulterior nu va putea potoli durerea din sufletul unui părinte, unei familii, ai căror copii ar fi trebuit protejați de Consiliul Județean cât s-ar afla în incinta școlilor. De aceea, trebuie alocate de urgență către primării fonduri pentru consolidarea tuturor unităților de învățământ aflate în risc real de prăbușire în cazul unui seism. Acum suntem obligați să prevenim și este o urgență maximă, nu avem timp de pierdut. Nu vrem să plângem pe mormane, căutând copiii pe sub școli transformate în morminte, ci vrem să îi aplaudăm la serbări, să îi felicităm la absolvire. Iar în cazul în care nu pot fi identificate rapid fonduri, copiii pot fi mutați în alte clădiri care să le ofere siguranță în timp ce sunt la cursuri.
Consilierii județeni ai PMP vor vota categoric un proiect de hotărâre care să vizeze consolidarea școlilor și grădinițelor, astfel încât copilașii din județul Constanța să fie în siguranță. Vă asigurăm de tot suportul nostru pentru protejarea copiilor”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.