Eugen Tomac, parte din Delegația Parlamentului European pentru Asocierea UE - R. Moldova

Eugen Tomac, parte din Delegația Parlamentului European pentru Asocierea UE - R. Moldova

Eugen Tomac: "De mai bine de 25 de ani, vin constant la Chișinău. Am fost ca student, jurnalist, Consilier al Președintelui României, Secretar de stat, deputat în Parlamentul României.
De data această am revenit în calitate de oficial european.
Fac parte, în aceste zile, din Delegația Parlamentului European ce s-a reunit la Chișinău în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - R. Moldova.


Este prima reuniune după ce R. Moldova a primit statutul de stat candidat la Uniunea Europeană.
Având in vedere șantajul brutal pe care îl face Moscova asupra Chișinăului în aceste zile, unul dintre subiectele importante discutate a vizat criza energetică și cum poate ajuta Uniunea Europeană și statele membre R. Moldova. Un rol important îl are România, care oferă sprijin direct în fiecare zi pentru cetățenii R.Moldova.


Vine o iarnă grea, plină de mari provocări, dar vom rămâne uniți și vom face tot ce este necesar pentru a înfrunta aceste atacuri directe ale Rusiei la adresa tuturor națiunilor libere din Europa.
R. Moldova trebuie să rămână ferm angajata pe calea integrării europene, pentru că este singurul drum care merită parcurs și că doar împreuna în Europa putem avea un destin comun și prosper!".