Propunerea PMP: Reducerea cheltuielilor bugetare

Propunerea PMP: Reducerea cheltuielilor bugetare

❌️PSD şi PNL duc România în recesiune?

❌ ️De dragul clientelei politice, PSD şi PNL sacrifică românii, mediul de afaceri şi pun în pericol fondurile europene.

❌ ️Singurul lucru cu care s-au remarcat au fost încercările lor parşive de a păcăli Comisia Europeană cu măsuri luate doar pe hârtie.

Ialomitianu Gheorghe vicepreşedinte #PMP, fost ministru de Finanţe: "Adevărata reformă fiscală pe care doreşte să o promoveze coaliţia PSD-PNL nu va reduce deficitul bugetar, ci va avea ca efect sacrificarea românilor şi mediul de afaceri de dragul clientelei politice. Explozia deficitului bugetar a fost determinată de creşterea cheltuielilor cu aparatul bugetar mărit de clientela politică.

⛔️ Majorarea impozitelor şi a taxelor, măsură deja anunţată de actuala coaliţie de guvernare, nu va aduce mai mulţi bani la bugetul de stat. O creştere a TVA de la 9% la 19% va reduce şi mai mult consumul populaţiei, care şi aşa s-a redus cu peste 8% în luna mai 2023 comparativ cu martie 2023. Anularea facilităţilor fiscale din domeniul construcţiilor, agricultura şi industria alimentară va avea ca efect reducerea veniturilor românilor şi aşa reduse din cauza creşterii preţurilor de consum. Prin majorarea TVA şi anularea facilităţilor fiscale vor fi afectate consumul şi domeniul construcţiilor - principalele motoare care au asigurat creşterea economică în 2022. Şi programul Guvernului Ciolacu se bazează pe stimularea acestor motoare de creştere ecomonică. Consider că prin aceste decizii, coaliţia PSD-PNL îşi sabotează propriul program de guvernare".

#PMP cere coaliţei PSD-PNL să nu majoreze impozitele şi taxele pentru că riscă să ducă economia în recesiune.

✅️ Soluţia o reprezintă reducerea cheltuielilor bugetare prin restructurarea aparatului bugetar şi eficientizarea activităţii din instituțiile statului.

▶️Recomandăm PSD să găsească totuşi nişte experţi în domeniu, întrucât lipsa de profesionalism cu care au fost aplicate măsurile luate de guvernele succesive PSD şi PNL nu au nicio legătură cu realitatea economică şi nu au continuitate.