𝟭𝟬 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁, 𝗱𝘂𝗽𝗮̆ 𝟱 𝗮𝗻𝗶

𝟭𝟬 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁, 𝗱𝘂𝗽𝗮̆ 𝟱 𝗮𝗻𝗶

𝟭𝟬 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁, 𝗱𝘂𝗽𝗮̆ 𝟱 𝗮𝗻𝗶

Tergiversarea unui dosar atâția ani este inacceptabilă într-o țară în care justiția funcționează. Au trecut 5 ani de când manifestația din Piața Victoriei a fost spulberată cu violență de către autorități și nici acum nu știm cine sunt vinovații, iar de lista persoanelor trimise în judecată lipsesc adevărații vinovați: decidenții politici.

Între timp, PNL a creat o lege anti-proteste, menită să înăbușe orice intenție a românilor de a protesta. S-au protejat, s-au pus la adăpost, ca să fie siguri că un alt 10 august nu va mai fi.

Această zi va rămâne o pată neagră în istoria României, atât pentru incidentele petrecute, dar mai ales pentru modul în care a fost instrumentat dosarul.

PMP a cerut, la acel moment, înfiinţarea de urgenţă a unei comisii de anchetă parlamentară, cu participarea tuturor instituţiilor implicate, pentru a investiga evenimentele din Piaţa Victoriei. Cu ajutorul acestei comisii, se puteau clarifica mult mai repede lucrurile și, poate astăzi, știam cine sunt responsabilii.