Românii, păcăliți din cifre de PSD și PNL

Românii, păcăliți din cifre de PSD și PNL

⛔️ Românii, păcăliți din cifre de PSD și PNL

Guvernul #Ciolacu cosmetizează realitatea: PSD și PNL se laudă cu scăderea inflației și a deficitului balanței comerciale când, de fapt, aceste lucruri înseamnă că românii sunt mai săraci ca niciodată!

⬇️Coaliția PNL-PSD nu vede pădurea din cauza copacilor⬇️

Gheorghe Ialomitianu, vicepreşedinte #PMP: "Liderii PSD-PNL se laudă că deficitul balanței comerciale a scăzut și rata inflației a înregistrat o reducere a ritmului de creștere, dar uită să ne spună care este principal motiv al acestor modificari: SCĂDEREA DRAMATICĂ A CONSUMULUI POPULAȚIEI!

Potrivit Institutului de Statistică, în luna iunie 2023, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul - principalul indicator care măsoară consumul populației - a înregistrat o reducere cu 3% față de luna precedentă.

Acest lucru s-a înregistrat după ce în luna aprilie 2023 acest indicator a arătat o reducere de 6% față de luna martie din acest an.

Reducerea deficitului balanței comerciale s-a redus, în 6 luni ale anului 2023, cu 2 miliarde Euro față de aceeași perioadă din anul precedent, dar acest lucru nu a avut ca efect stimularea consumului populației ca urmare a creșterii producției sau a exportului.

Reducerea consumului populației a influențat reducerea ritmului de creștere a prețurilor de consum".

PMP solicită coaliției PNL-PSD să nu se mai împăuneze cu reducerea deficitului balanței comerciale și a inflației, deoarece acestea au apărut ca urmare a situației dramatice în care se regăsesc foarte mulți români. INS arată că prețurile la alimente au crescut cu 16%, care se adaugă la creșterea de 30% înregistrată anul precedent. Soluția este stimularea producției interne și nu cocoșarea românilor și a mediului de afaceri cu majorarea impozitelor sau introducerea de noi impozite.