Unde sunt marile spitale de arşi promise după Colectiv? Cerem finanţarea lor din fonduri PNRR!

Unde sunt marile spitale de arşi promise după Colectiv? Cerem finanţarea lor din fonduri PNRR!

Unde sunt marile spitale de arşi promise după Colectiv? Cerem finanţarea lor din fonduri PNRR!

Tragedia de la #Crevedia arată că statul român nu a învăţat nimic din tragediile din trecut. După 8 ani de zile de la #Colectiv, încă ne întrebăm unde sunt marile spitale de arşi şi transferăm pacienţi în străinătate, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

La nivel european, suntem ţara cu cele mai multe astfel de cazuri, dar cu un sistem de sănătate incapabil să le trateze. ​De la Colectiv, România nu are construit niciun singur centru pentru tratarea marilor arși, cu toate că autoritățile promit construirea a patru centre încă din anul 2014, două în Bucureşti, unul la Timişoara şi unul la Târgu Mureş.

Statul, capturat de un #PSD bolnav pentru funcţii şi ciolan a spulberat orice urmă de interes pentru un management profesionist, capabil să acţioneze mai bine, mai organizat, mai profesionist, pentru a salva vieţi nevinovate.

Toate aceste tragedii se întâmplă din cauza instituţiilor cu atribuţii de control care, din păcate, nu îşi fac treaba pentru că funcţionează sub presiune politică. Până când nu vom crea instituţii independente de PSD şi PNL nu vom avea o ţară sigură. Siguranţa publică trebuie pusă mai presus de interes politic. Ceea ce astăzi nu se întâmplă.

Cerem ministrului Alexandru Rafila să explice care este stadiul investiţiilor pentru marile spitale de arşi, să prezinte românilor care este strategia Ministerului Sănătăţii cu privire la pacienţii cu arsuri şi să identifice, prin #PNRR, fondurile necesare pentru a construi şi dota centrele pentru care încă nu au fost semnate contractele pentru construirea lor.

Pompierii, pacienţii care au ajuns la spital, trebuie transferaţi în străinătate pentru a le oferi o şansă la viaţă, pentru că, statul român a rămas incapabil să îşi protejeze cetăţenii în faţa unor astfel de tragedii.

Cei opt ani trecuţi de la Colectiv ne arată că nu s-a schimbat aproape nimic, iar politicienii găsiţi la acel moment responsabili sunt astăzi pe funcţii călduţe, de conducere, în timp ce noile paturi pentru marii arşi se numără pe degetele de la ambele mâini.