Monstruasa Alianță PSD – PNL mai face o victimă: votantul român!

Monstruasa Alianță PSD – PNL mai face o victimă: votantul român!

𝐈̂𝐧 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐠𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐚̆𝐫𝐢𝐢, 𝐥𝐢𝐝𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐒𝐃 𝐬̦𝐢 𝐏𝐍𝐋 𝐜𝐚𝐥𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐢𝐜𝐢𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫!

Disperarea politică în care au ajuns, din cauza dezastrului pe care l-au generat în guvernarea țării îi împinge pe șefii celor două partide din monstruoasa Alianță PSD-PNL să ia decizii scandaloase, care să îi afecteze o dată în plus pe români.

Loviți din plin de hotărârile luate de Guvern în plan economic, românii sunt pe cale să fie deposedați și de puținul care le-a mai rămas: dreptul de a-și alege conducătorii!

16 parlamentari aleși de români pentru a le reprezenta interesele au depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă de modificare a legii electorale. Prin acest proiect de lege, care conține un singur articol, se propune ridicarea pragului electoral de la 5% la 7% pentru partidele politice care vor să ai reprezentare parlamentară.
Pretextul pentru această propunere legislativă ar fi ”fragmentarea politică importantă, care s-a repercutat asupra dificultății constituirii unor majorități parlamentare stabile, care să genereze o stabilitate politică și o stabilitate guvernamentală”. De fapt, în disperare de cauză, cele două partide care au luat România ”pe persoană fizică” se tem de votul democratic al dumneavoastră, al românilor! Acesta este adevărul și trebui spus cu orice preț! PSD și PNL vor să restrângă atât de mult opțiunile de vot, încât, anul viitor, să aveți de ales între două, maximum trei partide.

Domnilor lideri ai Monstruoasei Alianțe PSD-PNL, facem un recurs la memorie și vă reamintim că nu au trecut decât 23 de ani de când un partid politic istoric s-a sinucis în România! În anul 2000, PNȚCD a modificat legislaţia electorală, crescând pragul de la 3% la 5% pentru partide, la 8% pentru alianţele electorale formate din doi membri. Ce s-a întâmplat la alegeri? PNȚCD a ratat intrarea în Parlament și astfel și-a semnat sentința la moarte! Iar un partid istoric, pe care poate că mulți români l-ar fi votat și astăzi, a dispărut, din cauza nepriceperii unor lideri efemeri incompetenți, de care astăzi nu își mai amintește aproape nimeni. Domnilor, există o vorbă pe care românii o prețuiesc foarte mult: ”Cine sapă groapa altuia cade singur în ea”. Așadar, aveți grijă ce vă doriți, că s-ar putea să vi se întâmple!

Deși vă bănuim mai degrabă de ticăloșie și rea-credință, decât de necunoaștere a situației din țările occidentale, la care vă uitați cu atâta deferență, vă reamintim cum știu să își respecte cetățenii în privința votului conducătorii țărilor civilizate. În vechile democrații vest-europene, există un sistem proporţional de vot, iar pragul electoral este scăzut tocmai din dorinţa unei reprezentări mai largi a populaţiei. Acest lucru înseamnă că politicienii din acele state sunt preocupați ca cetățenii lor să își găsească reprezentanţi care să le promoveze și să le apere principiile şi valorile în care cred! În acest fel, fiecare curent politic are șansa de a propune alegătorilor platformele-program potrivite așteptărilor lor.

Dacă într-adevăr doriți să modificați legislația electorală în vigoare, vă solicităm public, în numele celor care v-au votat să acționați în interesul cetățenilor români, pe trei paliere simple:

    - Respectați Referendumul privind reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum a fost voința populară liber exprimată prin vot democratic, încă de acum 14 ani, în anul 2009!

    - Propuneți și votați revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, astfel încât primarul ales să aibă o mai mare legitimitate în fața cetățenilor.

    - Introduceți votului electronic, care ar crește numărul românilor care votează, ar da prilejul mai multor români din diaspora să își exercite acest drept constituțional, ar elimina posibilitatea fraudării și ar crește încrederea românilor în procesul de vot.

În final, vă reamintim că pentru toate aceste trei măsuri, Partidul Mișcarea Populară a lansat propuneri legislative în Parlament.