PMP susţine moţiunea depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Sănătăţii!

PMP susţine moţiunea depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Sănătăţii!

PMP susţine moţiunea depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Sănătăţii!
Rafila, o ruşine naţională!

"Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”, moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei are întreaga susţinere a #PMP, în condiţiile în care Sănătatea intră în moarte clinică.

Petru Movila, vicepreşedinte PMP: "Corupţia ucide. La fel şi incompetenţa, pentru că merg mână în mână. Un an de zile a întârziat Alexadru Rafila, ministrul Sănătăţii aprobarea listei cu spitalele care intră la finanţare prin PNRR. Zilele trecute am văzut cum Guvernul PSD - PNL, prins în chingi de Comisia Europeană, a ales, din proprie iniţiativă, să taie 740 de milioane Euro de la spitale. Sunt şapte spitale care au pierdut proiectele dinainte de a le începe, din cauza unei conjuncturi create de MS, fără înştiinţarea lor şi mai ales fără acordul lor. Unii au şi licitaţii în derulare.

Ni s-a explicat că bani sunt, dar de la Banca Mondială, care a subliniat de foarte mult timp pericolul întârzierii proiectelor și punerea în pericol a #PNRR. Dacă se știa că nu se vor încadra în termen, de ce MS nu a dat banii următoarelor proiecte, mature, care nu aveau nevoie decât de bani? Aşa cum se întâmplă la Iaşi, cu proiectul Institutului Inimii, scos de pe lista finanţărilor din motive pur politice. Rafila ne-a liniştit spunând că cele şapte spitale se vor face oricum, cu bani de la BEI. Banii de la BEI sunt scumpi, vin cu dobândă, nu ca cei din PNRR.

Placa cu BEI am auzit-o pentru spitalul de la Iaşi, când ni s-a explicat că nu va intra la finanţarea din PNRR. S-a prezentat alternativa construcţiei cu fonduri BEI şi au trecut aproape doi ani de când am auzit prima dată această minciună. Sau puteau fi direcţionaţi către construcţia de spitale de mari arşi, promise de PSD încă din 2014, care nici după zece ani nu au văzut lumina zilei. În doi ani de când a fost instalat ministru, nu s-a întâmplat nimic.

Avem un ministru al Sănătăţii leneș și indolent. Va rămâne în istorie ca ministrul care a falimentat Sănătatea şi care a pus interesul politic peste români".