Un Guvern care urmează să dispară peste câteva zile nu are credibilitate să rezolve criza din Educație

Un Guvern care urmează să dispară peste câteva zile nu are credibilitate să rezolve criza din Educație

Un Guvern intrat în disoluție, aşa cum este cel condus de Nicolae Ciucă, nu mai are credibilitatea de a rezolva problema socială acută reprezentată de greva cadrelor didactice.

Este evident că actualii decidenţi şi-au epuizat toate resursele de încredere în ochii profesorilor şi nu mai sunt un partener viabil de dialog. Deca, Budăi, Câciu fac mai mult rău decât bine în acest moment. Logica asumării de către un Guvern a unor măsuri pe care nu le va putea implementa, pentru că urmează să dispară peste câteva zile, contribuie la această neîncredere.

Amânarea rotativei guvernamentale nu va face decât să prelungească acest chin, având ca efect blocarea examenelor de Capacitate şi Bacalaureat.

Ciolacu să nu mai stea ascuns după Ciucă. Să vină, să-şi asume guvernarea şi să închidă greva.

Preşedintele Iohannis să îşi îndeplinească menirea constituţională: să medieze şi să accelereze acest proces de tranziţie de la Guvernul Ciucă la cabinetul Ciolacu. Amânarea instalării unui guvern cu puteri depline nu face decât să agraveze situaţia din educație.

Cu voinţă politică şi cu asumare din partea celor care au monopolizat Puterea în România, greva se poate închide la timp. Măcar pentru a se desfăşura în condiţii decente Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

Altfel, anul şcolar 2022 – 2023 este cel puţin la fel de afectat precum anii şcolari trecuţi. Semn că guvernarea PSD – PNL – UDMR este încă şi mai rea pentru România decât a fost pandemia.