PMP, despre anularea discursului preşedintelui Zelenski: "𝗢 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗿𝗼𝗮𝗿𝗲. 𝗡𝗼𝗶 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗲𝗺 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘃𝘂𝘃𝘂𝘇𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗥𝘂𝘀𝗶𝗲𝗶. 𝗘𝘀𝘁

PMP, despre anularea discursului preşedintelui Zelenski: "𝗢 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗿𝗼𝗮𝗿𝗲. 𝗡𝗼𝗶 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗲𝗺 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘃𝘂𝘃𝘂𝘇𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗥𝘂𝘀𝗶𝗲𝗶. 𝗘𝘀𝘁

#PMP, despre anularea discursului preşedintelui Zelenski: "𝗢 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗿𝗼𝗮𝗿𝗲. 𝗡𝗼𝗶 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗲𝗺 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘃𝘂𝘃𝘂𝘇𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗥𝘂𝘀𝗶𝗲𝗶. 𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗶𝗻𝗮𝗰𝗰𝗲𝗽𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹 𝗰𝗮 𝘂𝗻 𝗮𝘀𝗲𝗺𝗲𝗻𝗲𝗮 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 𝘀𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗮̆ 𝗳𝗶 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝘁 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝗻𝘂𝗹𝗮𝗿𝗲"

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac: Consider că a fost o mare eroare că nu s-a ţinut acest discurs. Au mai existat și în alte țări voci care au pus sub semnul întrebării războiul și care și-au exprimat, în termeni destul de civilizați, nemulțumirea, dar nu au făcut spectacol din acest moment. Este clar că cei care conduc Parlamentul în momentul de față nu au cântărit foarte bine invitația pe care au adresat-o, de a se ține acest moment important. Preşedintele Zelenski, liderul unui stat aflat în plin război cu Federaţia Rusă, a ţinut discursuri în Parlamentul European, în Congresul american, în toată Uniunea Europeană, unde există şi voci care pun sub semnul întrebării inclusiv suportul militar pentru Ucraina. La noi s-a produs o chestiune care arată limitele evidente pe care le are actuala guvernare. Și chiar dacă s-ar fi întâmplat un incident de comunicare nefericit, acest discurs trebuia să aibă loc. Noi suntem mai puternici decât aceste vuvuzele ale Rusiei. România nu este reprezentată de acești politicieni-marionete. A fost o eroare majoră și o lipsă de asumare. Actuala putere este caracterizată prin foarte multă neputinţă. A fost un nou eşec în rândul multor lucruri pe care şi le-au asumat şi nu au putut să le implementeze, în chestiuni ce ţin de politică internă. România nu poate fi şantajată şi supusă unor provocări mărunte. Este inacceptabil ca un asemenea moment să nu poată fi gestionat decât prin anulare".

Totodată, liderul PMP subliniază şi faptul că statul român nu a spus public, până acum, în ce constă ajutorul militar acordat Ucrainei. "Președintele României a abordat o strategie greșită, pentru că cetățenii români trebuie să știe exact în ce constă acest sprijin. Cine crede că Rusia nu știe exact ce a făcut și ce face România se înșeală. Mai mult decât atât, golul de informație pe care îl avem în societate, în momentul de față, cu privire la sprijinul concret și real pe care-l oferă statul român Ucrainei a lăsat loc multor interpretări. Acest spațiu gol de comunicare profesionistă și convingătoare este ocupat cu foarte multă ușurință de politicienii care ieri și-au devoalat identitatea politică de politicieni pro-ruși. Şi evident că aceşti doi politicieni, Diana Şoşoacă şi George Simion, şi-au asumat pe faţă rolul de comunicatori ai lui Putin în România. Cetăţenii români trebuie să ştie că susţinând aceste proiecte politice, susţin Rusia".