PSD și PNL taie bani de la investiţii şi majorează impozitele, ca să aibă pentru angajări şi clientela politică

PSD și PNL taie bani de la investiţii şi majorează impozitele, ca să aibă pentru angajări şi clientela politică

⚠️Matematica incompetenței: cum s-a ales praful de austeritatea lui Ciolacu

➡️Ministerul de Finanțe arată dezastrul din spatele declarațiilor ⬇️⬇️ PSD și PNL taie bani de la investiţii şi majorează impozitele, ca să aibă pentru angajări şi clientela politică

🚫Coaliţia PSD-PNL a anunţat în 2023, cu surle şi trâmbiţe, că se va face o reducere drastică a cheltuielilor cu funcţionarea instituţiilor publice şi vor aloca masiv bani pentru investiţiile publice pentru a creşte veniturilor românilor.

ℹ️Realitatea îi contrazice. Datele Ministerului de Finanţe arată că minciunile au picioare scurte: deşi au susţinut că vor economisi 5 miliarde de lei din bugetele instituţiilor au reuşit "performanţa" să cheltuie 8, deci cu 3 miliarde lei în plus.

⛔️În paralel, s-au tăiat banii din investiţiile publice - aproximativ 13 miliarde lei - şi au majorat impozitele şi taxele, ca să întreţină cheltuielile cu clientela politică, prin angajări la bugetul de stat. Acestea au avut şi o notă de plată scumpă pentru români, de + 4 miliarde lei.

"Aceste majorări de cheltuieli au fost acoperite din majorări de impozite şi taxe suportate de români, cu impact major asupra reducerii nivelului de trai. Majorarea cheltuielilor cu clientela politică au avut ca efect şi creşterea cheltuielilor cu dobânzile, cu aproximativ 3 miliarde de lei. PSD-PNL continuă şi în anul 2024 aceeaşi politică bugetară avantajoasă pentru clintela politică şi dezastruoasă pentru majoritatea românilor şi mediului de afaceri. Deşi coaliţia PSD-PNL se laudă că au indexat pensiile cu 13,8%, aceasta nu acoperă decât o parte din creşterea preţurilor la alimentele care s-au dublat în ultima perioada şi creşterea impozitelor locale care de la 1 ianuarie s-au majorat tot cu 13,8%", a explicat Ialomitianu Gheorghe, vicepreşedinte PMP, preşedinte PMP Braşov.