Rezoluția privind returnarea Tezaurului României sechestrat în Rusia, adoptată astăzi cu majoritate de voturi în plenul Legislativului de la Strasbourg

Rezoluția privind returnarea Tezaurului României sechestrat în Rusia, adoptată astăzi cu majoritate de voturi în plenul Legislativului de la Strasbourg

Rezoluția privind returnarea Tezaurului României sechestrat în Rusia, adoptată astăzi cu majoritate de voturi în plenul Legislativului de la Strasbourg.

Eugen Tomac: „Este un succes major pentru România. Sunt cu adevărat recunoscător și onorat să fi reușit să fac din această problematică una de interes european. Anul trecut, când am adus pentru prima dată subiectul Tezaurului României în atenția Parlamentului European, acesta era foarte puțin cunoscut. Astăzi, avem o Rezoluție a Parlamentului European care cere în mod oficial returnarea de către Rusia a Tezaurului sechestrat al României. Pentru noi, românii, aceasta este, dincolo de valoarea monetară, o chestiune de demnitate națională.

Le mulțumesc colegilor mei care m-au sprijinit în acest demers, mulțumesc Băncii Naționale a României pentru întregul sprijin de-a lungul acestui drum. Este una dintre cele mai mari reușite ale mandatului meu în Parlamentul European de care ar trebui să fim mândri".

Rezoluția privind Tezaurul României a fost inițiată de europarlamentarii Dreapta Unită Traian Băsescu (PMP), Eugen Tomac (PMP) şi Vlad Botoș (USR) care au făcut deja o serie de demersuri pentru susținerea intereselor României la Bruxelles – mai ales în ceea ce privește problema tezaurului, care este strâns legată de respectarea tratatelor bilaterale.