PMP rămâne unit, chiar dacă atacurile la adresa noastră continuă!

PMP rămâne unit, chiar dacă atacurile la adresa noastră continuă!

PMP rămâne unit, chiar dacă atacurile la adresa noastră continuă!

Deși PMP a avut două Congrese în care a fost aleasă conducerea statutară a partidului, de doi ani este blocată în justiție publicarea procesului verbal al alegerilor în registrul partidelor politice.

Miza: desființarea PMP.

După PSD și PNL, Partidul Mişcarea Populară este al treilea partid ca număr de aleși locali în România, cu peste 2300 de aleși locali.

Din clipa în care PMP a decis, prin forurile sale statutare validate de instanță, implicarea în construcția polului politic “Dreapta Unită”, practic am devenit cel mai hărțuit partid din România.

Împotriva PMP sunt deschise în instanță zeci de procese, iar AEP a tăiat subvenția primită conform legii în iunie 2023, la un an după alegerea în februarie 2022 a Președintelui Eugen Tomac, exact când au început negocierile privind formarea polului de dreapta.

Partidul Mișcarea Populară, prin decizia Colegiului Național, forul cel mai important după congres, a hotărât desemnarea reprezentatului PMP în Biroul Electoral Central. Conform legii, PMP, fiind partid europarlamentar, are dreptul de a desemna un reprezentat în BEC. La propunerea membrului PSD din BEC, a fost respins reprezentatul PMP în BEC.

Această decizie vine la doar o săptămână după ce Guvernul PSD-PNL a decis, prin intermediul OUG privind comasarea alegerilor, eliminarea PMP din secțiile de vot.

PMP condamnă această decizie profund nedreaptă și o consideră un derapaj major. Prin aceste decizii este atacată direct opoziția democratică din România și afectat profund întregul proces electoral. Vom contesta în cel mai scurt timp posibil această decizie.

Partidul Comasat Român PSD-PNL îşi dorește alegeri fără opoziție.

Noi rămânem ferm angajați alături de colegii din USR și Forța Dreptei să construim, prin “Dreapta Unită”, un viitor pe care românii îl merită!