Tomac Eugen

EUGEN TOMAC S-A NĂSCUT ÎN SUDUL BASARABIEI, ÎN COMUNA CARE PURTA, PE VREMURI, NUMELE GENERALULUI ALEXANDRU AVERESCU. LA DOAR 16 ANI, A VENIT LA BUCUREȘTI, PENTRU A STUDIA ISTORIE.

„Mi-am dorit să am șansa de a studia la București și am reușit. Fiind pasionat de istorie, am ales să o studiez în Facultate. La scurt timp, am fondat Liga Tinerilor Români de Pretutindeni, pe care am condus-o timp de mulți ani.

Am desfăşurat mai multe proiecte în colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Dintre acestea, programul „News to Know“, proiect implementat cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA în zonele rurale defavorizate din România, a fost unul dintre cele mai apreciate, fiind premiat. Îmi amintesc și acum impactul pe care l-a avut, la acea vreme, acest proiect și modul în care m-a schimbat pe mine, ca om”

LA DOAR 26 DE ANI, A DEVENIT CONSILIERUL PREȘEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU PE PROBLEME LEGATE DE ROMÂNII DE PRETUTINDENI.

„Să ajung la Cotroceni, consilier, la 26 de ani a fost unul dintre momentele cele mai importante. Îmi amintesc perfect prima mea zi la Cotroceni. Eram, firește, emoționat. Am învățat foarte mult în cei 3 sau 4 ani și am muncit la fel de mult pentru proiectele în care cred și astăzi cu aceeași înverșunare”.

ÎN 2012, A CANDIDAT LA ALEGERILE PARLAMENTARE, OBŢINÂND 78,6% DIN VOTURI ȘI FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL COMISIEI PENTRU COMUNITĂȚILE DE ROMÂNI DIN AFARA GRANIȚELOR ȚĂRII DIN CAMERA DEPUTAȚILOR.

„Românii mi-au acordat atunci încrederea în număr surprinzător de mare, lucru care mă va onora mereu. Am fost cel mai votat deputat de dreapta din Parlamentul României”.

LA SCURT TIMP, A FONDAT ALĂTURI DE ALȚI OAMENI ENTUZIAȘTI, PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ AL CĂRUI PREȘEDINTE ESTE ASTĂZI. ÎN 2016, A OBȚINUT CEL DE-AL DOILEA MANDAT DE DEPUTAT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI.

„Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine atunci. Am conștiința împăcată că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a realiza obiective importante pentru România și pentru români”.

ÎN MAI 2019, EUGEN TOMAC A FOST ALES EUROPARLAMENTAR, FIIND ASTĂZI MEMBRU ÎN COMISIA DE MUNCĂ ȘI ÎN COMISIA PENTRU DREPTURILE OMULUI.

„A-ți reprezenta țara în Parlamentul European este o responsabilitate uriașă pe care o tratez cu toată seriozitatea. Și aici, la Bruxelles, la fel ca la București, voi rămâne același om devotat proiectelor politice în reușita cărora cred sincer și pentru care muncesc zi de zi”.