Victor TARHON

Președinte PMP Tulcea

Preşedinte al Filialei Tulcea a Partidului Mişcarea Populară (PMP), Victor Tarhon este propunerea PMP pentru funcţia de Președinte al Consiliului Județean și Consilier Județean la Consiliul Județean.

Cu o experienţă de peste 25 de ani în administraţie, Victor Tarhon demonstrează, în continuare, că nu se teme de provocări şi nici de competiţie.Trăieşte de peste 50 de ani în judeţul Tulcea şi a fost mereu în mijlocul tulcenilor, iar în anii în care a deținut funcții publice, a fost exclusiv în slujba tulcenilor. După 1992 a fost Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Subprefect al Judeţului Tulcea, Consilier Parlamentar, Consilier Judeţean și Preşedinte al Consiliului Judeţean.

Avem deltă, mănăstiri şi cetăţi istorice, ACUM AVEM și INFRASTRUCTURĂ, care să permită accesul și deplasarea în condiții civilizate a turiştilor. Avem turişti, creşte interesul tulcenilor  pentru investiţii, investiţiile creează locuri de muncă, iar locurile de muncă înseamnă un trai mai bun pentru tulceni!”, spunea, în mai 2012, Victor Tarhon – în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

Victor Tarhon are 62 de ani, este arhitect de profesie, iar pe langă funcțiile publice deținute a fost șef de proiect la Secția de proiectări Tulcea, șef Serviciu urbanism și amenajarea teritoriului în Consiliul Județean Tulcea, Director de dezvoltare al unei societăți franceze, specializată în furnizarea de energie termică, peste un deceniu Director al unei Sucursale de asigurări, a unei importante multinaționale din domeniu  și Director general al Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea.

În domeniul social, de remarcat este că a fost timp de 8 ani preşedinte al Filialei Judeţene de Crucea Roşie și, timp de 4 ani, membru în Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române.

Cu toată această amplă paletă de ocupații, dacă însă îl întrebi la ce se pricepe cel mai bine îţi va răspunde, fără să stea pe gânduri, la administraţie.

Victor Tarhon a dovedit, în întreaga sa activitate în administraţia tulceană şi prin proiectele promovate şi implementate că este un om determinat, profesionist şi tenace în a obţine rezultate pentru tulceni şi judeţ. Un judet cu un potenţial enorm dar care, ca să fie valorificat, are nevoie de o echipă determinată, profesionistă și tenace la conducerea Consiliului Judeţean Tulcea.

În perioada 2008-2012, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, a realizat 179 de proiecte, însumând aproape 1,2 miliarde de lei. Dintre acestea, trei obiective de referinţă în peisajul urbanistic şi de patrimoniu al municipiului Tulcea:  Casa Avramide, Muzeul de Artă şi Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării (acvariul).

Printre proiectele de mare anvergură susţinute în mandatul său, destinate dezvoltării turistice, se numără: Modernizarea infrastructurii de transport către zona turistică Murighiol – Uzlina – Dunavăţ – Lacul Razim (Drumul judetean Tulcea – Murighiol – Dunavatu de Jos); Valorificarea turistică a mănăstirilor tulcene prin îmbunătăţirea infrastructurii de acces şi mediu (cunoscut sub denumirea de ,,Triunghiul Mănăstirilor,,); Amenajare plajă Sulina; Miniport turistic Sfântu Gheorghe. Alte multe investiţii ale Consiliului Judeţean Tulcea au avut ca scop crearea/ extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare, a reţelelor de electrificare, staţiilor de epurare, dar şi managementul deşeurilor. La toate acestea se adaugă și cei peste 350 de kilometri de drumuri judeţene reabilitate şi modernizate.

Mandatul de Preşedinte al Consiliului Judetean Tulcea, reflectat în date statistice:

La sfârşitul anului 2011, judeţul Tulcea ocupa la nivel naţional locul 4, după numărul de locuri de muncă create de investiţiile în derulare şi locul 5, după valoarea investiţiilor româneşti atrase.

Crezul său – ca om politic/ om de administrație:

„Sunt un om căruia îi pasă enorm de ceea ce înseamnă oamenii şi comunitatea în care trăiesc şi îmi doresc ca de munca, expertiza şi tenacitatea mea (în atingerea obiectivelor), să beneficieze cât mai mulţi dintre tulceni!”, afirmă Victor Tarhon.

Victor Tarhon este hotărât să rămână în structurile administraţiei publice locale, alături de tulceni, respectându-le votul şi punându-se astfel practic și concret în slujba lor, așa cum a demonstrat, în repetate rânduri, că:

ȘTIE, VREA și mai ales a demonstrat ca POATE!

Contact

Aveți o opinie personală, un sfat, un gând pentru România, o dorință de mai bine? Vreți să vă țin la curent cu ultimele noutăți din activitatea mea? Lăsați-mi aici datele dvs. de contact și vă voi răspunde imediat și ori de câte ori va fi nevoie.

Scurt și la subiect