Mihail NEAMȚU

Prim-vicepreședinte PMP

42 de ani, 1 copil, scriitor, antreprenor, teolog și om politic.

În 2011 a fondat Partidul Noua Republică, de centru dreapta, inițial sub forma unei platforme civice cu personalitate juridică care la data de 29 ianuarie 2013 a devenit partid politic.

A absolvit studiile liceale la Arad, perioadă în care a coordonat redacția revistei Laboremus și a fost olimpic național la filosofie, apoi a urmat cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind licențiat în folosofie și teologie.

A fost student Erasmus la Universitatea Ludwig Maximilian din München, Master of Arts în patristică la University of Durham în Marea Britanie și Research Fellow & Guest of the Rector la New Europe College tot în Marea Britanie. Și-a obținut doctoratul în teologie la King’s College London (Universitatea din Londra) cu o teză despre „The Nicene Christ and Desert Eschatology„. Are studii post-universitare la Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington DC.

De-a lungul carierei sale a publicat studii, articole și recenzii în volume colective și reviste științifice din țară și străinătate, precum Archaeus, Studia Phaenomenologica, Chora, Studia Politica, Pro Ecclesia, Heythrop Journal, St Vladimir’s Theological Quarterly, Sobornost, Library of Law and Liberty.

A fost membru al echipei redacționale Archaeus și al echipei de organizatori ai Congresului de Istoria Religiilor și a contribuit la înființarea Institutului de Istoria Religiilor de sub egida Academiei Române.

În cariera sa de scriitor a lansat numeroase cărți, printre care Vârstele Iubirii, publicată în 2016 și Fenomenul Trump apărut în 2017.

Este antreprenor, fondator al Școlii Neamțu unde organizează numeroase cursuri și dezbateri online pe diverse teme culturale, religioase, politice și sociale.

Contact

Aveți o opinie personală, un sfat, un gând pentru România, o dorință de mai bine? Vreți să vă țin la curent cu ultimele noutăți din activitatea mea? Lăsați-mi aici datele dvs. de contact și vă voi răspunde imediat și ori de câte ori va fi nevoie.

Scurt și la subiect